CROWDED MIND ON THE JOB

 

 

CROWDED MIND ON THE JOB

 

Je kent vast wel het gevoel dat je hoofd ‘vol’ zit.

Er moet zoveel gebeuren zowel privé als tijdens het werk. Voor je het weet loopt je hoofd om van allerlei minder prettige en positieve zaken.

In een werksituatie heb je met collega’s en/of met klanten te maken. Een ieder eist zijn of haar plek op. Dat wil zeggen de aandacht wordt gefocust op die ander en er zit (denk je) niets anders op dan dat jij je weer in verschillende bochten gaat wringen om het iedereen naar de zin te maken?

Op zich is er niets aan de hand mits je het ‘multitasken’ in goede banen leidt. Multitasken is een woord dat je doet denken aan het jezelf inzetten op alle fronten, het zogenaamde ‘high level selfmanaging project.’

Hoe manage ik het, om elke dag opnieuw, de werkdag te beleven op een ontspannen manier en dit te doen in een prettige omgeving met een goede sfeer?

Moet ik multitasken? Wordt dit van mij verwacht?

Deze vragen stel je niet geregeld aan jezelf omdat hetgeen je op dat moment aan het doen bent op de automatische piloot gaat. De neiging om stress te voelen wordt sterker wanneer de factor ‘werkdruk’ overheerst. Hoe sta jij er zelf in? Laat jij je daardoor leiden of laat je het enigszins los.

 

Druk,druk,druk

Mijn ervaring is dat geen dag, situatie of omstandigheid hetzelfde is. Het je telkens willen aanpassen vergt energie. Zelf zie ik dit als zijnde positief. Ik vind het prettig dat elke dag of situatie anders is.

Verschillende omstandigheden die zich voordoen vragen om enige creativiteit. Creativiteit in je mind creëren, de manier vinden hoe je jezelf kan omdenken op een andere manier te werk te gaan.

Het ‘crowdy’ gevoel naar de achtergrond brengen zodat er plaats wordt gemaakt voor zoals ik het noem werkrust. Ik bedoel hiermee te zeggen; de rust creëren in je hoofd zodat jij zoveel en zo vaak mogelijk ontspannen je taken kan doen. Het hoofd koel houden ook al is de situatie er niet naar, blijkt voor sommige medewerkers lastig. De knop omzetten schijnt niet direct het eerst te zijn dat er in je op komt.

Hoe dan?

Remindertips

  • Vlucht niet voor (werk) stress, creëer werkrust.
  • Maak het gevoel werkdruk bespreekbaar als dit de overhand krijgt.
  • Focus je op de taken die de eerste prioriteit hebben.
  • Zie zaken die op je afkomen als een uitdaging en niet als een probleem.
  • Druk,druk,druk? In je hoofd of?… Vul zelf maar in.

 

From Another Point Off View

Wanneer jezelf rustig en ontspannen je werk kan doen, heeft dit een positief effect op de onderlinge werkrelatie. Werkdruk brengt stress, werkrust creëren geeft ontspanning. Jijzelf, je werkgever, collega’s en klanten voelen de werkrust die jijzelf uitstraalt als geen ander.

Last but not least

‘Maak het prettig werken zo aangenaam mogelijk’

 

Met enthousiaste groet,

Annemarie

 

Meer weten of is er behoefte te sparren over de verschillende aspecten die onbewust heersen tijdens het werk en daarmee het ‘prettig werken’ in de weg staan?

Durf vrijblijvend om informatie te vragen  info@annemarieleuverinkadvies.nl

www.annemarieleuverinkadvies.nl

M: 06 19 85 16 84

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *