Mentale vaardigheden & chocola?

Mentale vaardigheden en chocola?

Dat is een mooi bericht. Ik hoop dat ze gelijk hebben zodat het geheugen daardoor ook de bewustwording betreft de sociale vaardigheden nog beter kan blijven vasthouden! Reminder: werkgevers maak een leuk gebaar, trakteer uw medewerkers op chocola! www.annemarieleuverinkadvies.nl info@annemarieleuverinkadvies.nl

De telegraaf 24 februari 2016
  ’Chocola goed voor de hersenen’    
ADELAIDE –
Goed nieuws voor chocolaverslaafden! Nieuw onderzoek lijkt er op te wijzen dat het eten van de lekkernij een positief effect heeft op je mentale vaardigheden.
Onderzoekers van de University of South Australia ontdekten dat mensen die chocola eten mogelijk een beter geheugen krijgen. Ook zou de achteruitgang van het geheugen, die gepaard gaat met het ouder worden, door het eten van chocola kunnen worden tegengegaan.
Voor het onderzoek werden 968 mensen gedurende dertig jaar gevolgd. Deelnemers die elke week een stukje chocola aten, scoorden beter op verschillende geheugentesten dan anderen. Ook als rekening werd gehouden met andere factoren bleef dit resultaat overeind, aldus de onderzoekers. Ze publiceerden hun resultaten in het wetenschappelijke tijdschrift Appetite.
Aan chocola worden al langer bijzondere effecten voor de gezondheid toegeschreven. Zo zou het eten van 100 gram chocola per dag volgens onderzoekers uit Schotland het risicio op hart- en vaatziekten met 11% verminderen.
Niet alle jubelverhalen over het bruine snoepgoed blijken echter waar. Zo bleek een ’studie’ waaruit zou blijken dat het eten van chocola goed is voor de lijn, maar dat bleek een grote grap.

 

Dat is nog eens leuk nieuws!

Er wordt nog wel eens verteld dat chocola gelukkig maakt, nu zorgt het ook nog voor een beter geheugen.

Dit artikel/ bericht publiceer ik graag omdat ik hoop dat zij gelijk hebben zodat het geheugen daardoor ook de bewustwording betreft de sociale vaardigheden nog beter kan blijven vasthouden!

Note: Chocola heeft een positief effect op je mentale vaardigheden.

 

Reminder: werkgevers maak een leuk gebaar, trakteer uw medewerkers op chocola!

DOEN!

 

Groet,

Annemarie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *