‘Mensen’mens inspiratiemiddag

Blog afbeelding linkedin

‘Mensen’mens inspiratiemiddag

Onlangs heb ik mijzelf aangemeld voor een inspiratie dag op 7 juli jl. Deze dag was en is bedoeld om andere ondernemers, werknemers en andere geïnteresseerden bij elkaar te brengen. De inspiratiedag zou worden georganiseerd door Dianne samen met een andere persoon. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en nader kennis met elkaar te maken. Helaas kon deze dag niet doorgaan ondanks dat er genoeg aanmeldingen waren. Vanwege het korte tijdsbestek was het voor de aangemelde personen niet haalbaar om op die datum aanwezig te zijn.

Wanneer ik voor mijzelf spreek is het jammer dat deze inspiratiedag niet door kon gaan, ik vind het namelijk prettig en belangrijk om andere mensen te ontmoeten. Doordat je met elkaar in gesprek raakt kan je mooie ideeën en inspiratie opdoen en van elkaar leren.

Niet getreurd, ik kreeg al snel een vervolgmail van Dianne met de uitnodiging om samen een kop koffie te gaan drinken.

Kijk, dat is nog eens een spontane actie, ik bedoel, het is toch aardig dat iemand die je helemaal niet kent, je zomaar uitnodigt om een kop koffie ergens te gaan drinken?

Waarop ik dacht: waarom niet? Die dag had ik toch al vrij gepland en het is een goede gelegenheid om vooraf met Dianne kennis te maken.

Zoals afgesproken zouden Dianne en ik elkaar om 14.00 uur die middag ontmoeten op een mooie locatie ergens in een buitengebied te Overijssel.

Dianne zag mij al aankomen vanaf de parkeerplaats. Er kwam mij een moderne vrouw tegemoet met een mooie coupe in het haar en een vriendelijke persoonlijkheid, met een spontane lach. Ik dacht: dat moet Dianne zijn (omdat het mijn vak is, heb ik ‘oog voor’ de coupe van iemands haar omdat ik ook parttime werkzaam ben als hairstylist, naast het runnen van mijn eigen adviesbureau).

‘De eerste indruk’ … luidt het spreekwoord… voor mij was die indruk aangenaam!

Op het zonovergoten terras!   20160706_203130

Het was een prachtige middag en wij kozen ervoor om heerlijk buiten te zitten op het terras. Nadat Dianne en ik onszelf aan elkaar hadden voorgesteld, ging het gesprek in mijn beleving als vanzelf. Eerst gunden wij elkaar een moment tijd voor een globaal en een korte kennismaking. Het over en weer vertellen opdat wat ons bezighoud in het dagelijks leven zoals privé, werk, vakantie en hobby’s.

Mijn verhaal

Spontaan en een makkelijke en enthousiaste ‘prater’ als ik ben, nam ik de gelegenheid als eerste om mijn verhaal te vertellen, over dat wat mijn passie is en hoe ik ertoe gekomen ben een eigen adviesbureau te beginnen naast mijn beroep als hairstylist.

Zelf zoek ik uitdagingen, iets nieuws, dat motiveert mij en daardoor kan ik de zaken oppakken die ik wil doen, (Ik merk op dat Dianne mij aandachtig opneemt en met aandacht naar mij luistert), bijvoorbeeld de uitdaging te nemen door het oppakken van een studie HRM personeelsmanagement, en dit vervolgens (vorig jaar) met succes heb afgerond. (Ik ben namelijk geen twintig meer en dat vond Dianne een prestatie op zich!). Overigens leuk om te horen.

Mijn achterliggende gedachte daarbij was en is, een bijdrage te kunnen gaan leveren voor werkgevers en medewerkers in de beroepspraktijk. Op het gebied van motivatie en competentiemanagement, specifiek gericht op houding en gedrag ten aanzien van medewerkers op de werkvloer.

Ik vertel dat ik het boeiend en een uitdaging vindt om met jonge mensen te werken, iets dat ik al ‘enige tijd’ met veel plezier doe! Mensen enthousiasmeren over het vak/ beroep dat zij uitoefenen zodat hun passie blijft groeien!

Oké, genoeg over mijzelf nu, de tijd vliegt voorbij als het gezellig vertoeven is op een zonovergoten terras!

Dianne haar verhaal

Na mijn verhaal gedaan te hebben, vertelde Dianne over haar eigen carrière. Zij heeft jaren bij dezelfde werkgever gewerkt in een groot bedrijf, waar zij overigens ik citeer, ‘met veel plezier heeft gewerkt‘.

Toch, op een bepaald moment kwamen de bepaalde ideeën die het bedrijf voor ogen had, niet in overeenstemming met de ideeën van Dianne. Dit heeft haar doen besluiten om op een gegeven moment haar eigen koers te gaan varen.

Hoe moedig!

Er is namelijk een behoorlijk portie durf voor nodig om te switchen van carrière als je zekerheid hebt.

Het risico te durven nemen om te gaan ondernemen!

Dianne heeft de omslag gemaakt, heeft haar hart gevolgd en is haar eigen succesvolle onderneming puur mensenwerk begonnen.

Puur Mensenwerk

Het jezelf willen blijven ontwikkelen is voor Dianne een belangrijk gegeven, daardoor blijf je geprikkeld en daardoor raak je gemotiveerd. Positief in het leven staan en er voor gaan!

Mooi is het om te horen van een andere ondernemer -met passie- waardoor iemand ‘gedreven’ wordt.

Op een gegeven moment tijdens ons gesprek biedt Dianne mij aan om met haar mee te lopen tijdens een traject in september bij een bedrijf. (overigens kan dit alleen met ‘goedvinden’ van de opdrachtgever).

Kijk, daar word ik blij van!

Ik kan meer ervaring opdoen en tegelijkertijd ontmoet ik weer andere mensen. Al zou de opdrachtgever het geen prettig idee vinden, dat dit mij gegund en aangeboden wordt door Dianne, een ondernemer die ik nog maar twee uurtjes ken, dan is mijn middag niet meer stuk te krijgen.

Dianne en ik houden contact, de vakantie komt er aan en in september zien we elkaar graag terug! 

Waarom dit blog?

Het begon met een ‘uit eigen beweging’ gedane inschrijving voor een inspiratiedag die helaas achteraf niet door kon gaan. (deze dag vindt later in september op een nader te bepalen tijdstip en datum alsnog plaats).

Vervolgens werd ik uitgenodigd, zomaar spontaan, voor een kop koffie op een mooie locatie ergens in Overijssel, door een persoon die ik op dat moment persoonlijk niet kende en zij mij ook niet.

Ikzelf ben van nature enthousiast ingesteld, zoals in bovenstaande tekst aangegeven, dus ik ben op de uitnodiging ingegaan, je weet maar nooit wat het je kan brengen.

De kennismaking ‘de eerste indruk’ … kwam voor mij aangenaam prettig over!

Die middag zat ik op een zonovergoten terras mijn verhaal te doen in gesprek met een aardige, gezellige persoonlijkheid, zij ook evenzo enthousiast en haar verhaal met mij deelde.

En zeg nou zelf… Het is en blijft een mooi gebaar dat iemand je zomaar uitnodigt voor een kopje koffie ook al ken je elkaar niet!

Er komt hopelijk nog een prettig vervolg bij, namelijk wanneer het lukt om mee te lopen tijdens een traject met Dianne, dan heeft onverwacht de spontane uitnodiging op deze middag mij ook nog wat gebracht!

Moraal

Inspiratie opdoen tijdens een open gesprek met oprechte waardering en respect voor elkaar, dat is de moeite waard om elkaar spontaan te ontmoeten en wie wil dat niet!

Ik heb een paar leuke, gezellige uurtjes doorgebracht met Dianne, en dat is wederzijds heeft ze mij laten weten!

Dianne erg bedankt dat jij ‘zomaar’ die middag jouw kostbare tijd voor mij hebt vrijgemaakt!

 

Met geïnspireerde groet,

Annemarie

Adviesbureau Annemarie leuverink

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *