1001 REDENEN vs MOTIVATIE, INSPIRATIE

                                                          1001 dingen

 

‘1001 redenen om iets niet te doen!’

Een herkenbare zin, waar je vast weleens aan moet denken. Dit kan zijn tijdens een werkgerelateerde of privésituatie. Het gevoel te hebben dat het ‘moeten overheerst zodat je op een bepaald moment, geen zin, geen tijd, geen behoefte, geen moeite wil doen voor iets, wie of wat er dan ook maar op je weg komt!
Dit zijn nog maar vier van de genoemde 1001 redenen waarom iemand niet de motivatie heeft om iets op te pakken. Het zoeken naar welbekende excuses die voor op je tong liggen; het komt mij op dit moment niet uit, ik zie geen gelegenheid om op korte termijn vrienden of familie te bezoeken of er is wel weer iets anders dat mijn aandacht opeist. Dan is er die ongewenste situatie ‘het druk, druk’ druk’ zijn!

                                                        ‘Druk Druk Druk’

                                             druk druk druk

Het gevoel en de uitdrukking ‘druk, druk, druk’ kennen wij allemaal en het lijkt steeds meer een issue te worden zowel privé als op je werk! Met issue bedoel ik te zeggen, dat er steeds meer geëist wordt in hetzelfde tijdsmoment en er (steeds) meer gepresteerd moet worden. Het is dan ook niet gek dat er (soms) naar allerlei ‘uitvluchten’ wordt gezocht om iets niet te moeten doen! Iets dat mag wordt ervaren, als zijnde, er is een keuze en iets moeten kan worden ervaren als zijnde, het geen keus te hebben.
Ook is het prettig dat de aandacht wordt gevestigd opdat je jezelf ervan bewust bent, dat in een privé en werkgerelateerde situatie het ‘moeten het beste kan worden gezien in een andere context. Je ‘moet’ voldoen aan bepaalde verwachtingen in beide situaties. Er zijn nu eenmaal regels waar wij normen en waarden aan verbinden om samen te kunnen leven en te werken.
Dit laatste gezegd of geschreven te hebben is er, naar mijn idee, privé en werkgerelateerd een mogelijkheid om je gedachten positief te transformeren, ik geef er de betekenis ‘mind trigger’ aan. Herinner jij je of weet je nog hoe de situatie was dat jij het gevoel had alsmaar ‘druk, druk, druk’ te zijn? Het zoeken naar de balans, door je mind te ‘triggeren’ (te prikkelen), de motivatie (inside you) te vinden en te pakken. Stel jezelf de vragen: Was en is er ruimte in je hoofd om gemotiveerd aan de slag te gaan en was en is er een situatie of moment waardoor jij je door bijvoorbeeld collega’s laat of liet inspireren?
Het is fijn, jezelf ervan bewust te zijn, om het niet te ‘moetenmaar je gedachten positief te richten opdat je het magdoen zodat je ruimte schept en ‘rust’ creëert in je hoofd (mentaal) maar evenzo fysiek (lichamelijk) wanneer je thuis bent of aan het werk bent.

                                                             Inspiratie

                                             Tijd voor inspiratie

 

Een paar voorbeelden
Kijk met je ogen zoals een kunstenaar, die geïnspireerd wordt door andere kunstenaars! Doe inspiratie op door te luisteren naar dat wat anderen je vertellen of luister naar muziek. Het ‘cadeau’ aangereikt krijgen in de vorm van een idee, van zomaar iemand, die onbewust met zijn of haar verhaal jou inspireert. Inspireer jezelf door middel van nieuwe ervaringen en daag jezelf uit tot motivatie, dat mag!
Mind trigger tips die ik graag met je deel.
Transformeer (omvormen) en ‘Mind trigger’ jouw gedachten positief zowel privé en werkgerelateerd.
Het moeten kan ook nuttig zijn, het is prettig en noodzakelijk om bijvoorbeeld op zijn tijd een rustmoment in te lassen, zowel privé als tijdens je werk.
Werk:
Mind trigger 1: Benut en neem de tijd (dit mag 5 minuten of meer zijn) om ‘s morgens voordat de werkdag begint tijdens   de koffie of thee samen met collega’s de agenda door te nemen of om bepaalde punten te bespreken.
Mind trigger 2: Aanbeveling is om dit ook na de (‘drukke’) werkdag te doen, even een moment nemen om de dag
evalueren.
Mind trigger 3: Op gezette tijden een ‘rustmoment’ creëren zodat je jezelf weer oplaadt!
Mind trigger 4: Communiceer met elkaar! Dit schept duidelijkheid betreft de verwachtingen en taken op de werkvloer.
Mind trigger 5: Een glimlach motiveert de ander en kost niets meer!
Privé:
Mind trigger 1: Het mag, voer een goed, ontspannen en open gesprek met je partner of kinderen, dat kan er nog weleens    bij inschieten wanneer je ‘druk, druk, druk’ bent.
Mind trigger 2: Je mag tijd spenderen aan elkaar, zelfs ‘tussen de bedrijven door’.
Mind trigger 3: Je kent vast wel de uitdrukking; ‘Het zo druk hebben als een klein baasje zonder werk’. Heb je het gevoel     dat dit zo is? Beter is de gedachte; ik creëer voor mijzelf het gevoel dat het ook minder mag zijn.
Mind trigger 4: Motiveer je gedachten op de wijze zodat het moeten getransformeerd (omgevormd) wordt naar het mag    ook anders of minder.
De issue, betreft de uiteenzetting over de gedachtegang ‘1001 redenen om iets niet te doen’ de zin die ‘voor op je tong ligt’, wanneer je gevoel ‘zegt’ dat het moeten overheerst en dat je alsmaar ‘druk, druk, druk’ bent, dat dit blog jouw inspiratie en motivatie heeft mogen doen aanwakkeren!
Tot slot
Jouw Mind trigger:
‘Maak het mogelijk voor jezelf en anderen, er zijn voldoende redenen te bedenken om iets wel te doen!’
Reageren op de blog? Graag hieronder in het blok reactie.
Met geïnspireerde en gemotiveerde groet,
Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *