INNOVATIE, een brug naar de beroepspraktijk…

Een beroep doen op kennis

 20160524_162618

 

 

Met de publicatie ‘Een beroep op kennis’ (2013) wordt het startsein gegeven voor de dialoog over de verdere ontwikkeling van het praktijkgericht onderzoek in het licht van de vernieuwing van de beroepspraktijk. ‘Een beroep op kennis’ bevat drie visies (vanuit het mkb, lectoren en hogeschoolbestuur) op deze ontwikkeling. De visies worden geflankeerd door interviews waarin professionals aan het woord komen. ‘Een beroep op kennis. Op weg naar de professionele praktijk van 2023’ kunt u hier downloaden. Of vraag een exemplaar aan via secretariaat@regieorgaan-sia.nl

Download  (PDF,  4.085 kB)

 

Mijn visie, samenwerken werkt!

Een paar citaten uit de bovenstaande publicatie.

‘Het beroepsonderwijs is immers een belangrijke basis voor verspreiding van kennis gericht op toepassing’. (Harry van Vliet,lector Crossmedia,Hoge school Amsterdam).

Daarnaast is het van belang dat ‘men beschikt over de algemene sociale vaardigheden zoals het communiceren en het samenwerken’.(De Bruin,opleidingsadviseur,DAF trucks).

Daar kan ik mij in vinden.

Ik voeg daar graag aan toe en in het geheel niet onbelangrijk; het creëren van bewustwording ten aanzien van studenten en toekomstige medewerkers betreft de aspecten houding en gedrag in de beroepspraktijk.

Het koppelen van faciliteiten, specialistische kennis en vaardigheden, aangaande het bedrijfsleven en het praktijkgericht onderwijs, is van groot belang om te kunnen samenwerken. Dit ten behoeve van het realiseren van kwalitatieve diensten en producten in de toekomst.

Het samenvoegen van de theorie en de praktijk, in welke branche je ook werkzaam bent, heeft mijn inziens meer effect op de werkvloer!

 

Met een innovatieve groet,

Annemarie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *