SUIT YOURSELF

suit dame                                                   suit manSuit Yourself

 

De bekende uitspraak ‘suit yourself’ (letterlijk vertaald; ‘pak jezelf’) ofwel gebruikt in de context, ‘zoals je wilt’ of ‘je moet het zelf (maar) weten!’

Deze uitspraak kan wat mij betreft, ook gezien worden in de context ten opzichte van het creatief denken.

Je mindset (denkstijl) aanpassen/veranderen door de uitspraak suit yourself te betrekken in de vorm zoals pak jezelf op. Dit komt ten gunste van het verbeteren in het uiten van jouw houding en gedrag. Dit jezelf kunnen toelaten door middel van het profileren van een positieve houding en benadering in een privé en een werk-gerelateerde situatie.

Ik focus mij in de blog op de werk-gerelateerde situatie.

Dit ‘pak op maat’ zoals ik het zie, is de buitenkant het zogenaamde ‘jasje’. Dit is hoe jij je profileert tot de ander in de maatschappij. Het is prachtig en mooi dat je er in dit opzicht een goed gevoel bij hebt. Daar kan ik mij wel een beeld bij vormen.

Je zult je afvragen  what ever

Ik schrijf dit blog met een reden.

Geregeld kom ik in gesprek met verschillende jongere en oudere personen die in verschillende branches werkzaam zijn. In de meeste gevallen wordt er van de werkenden onder ons verwacht dat zij een klantvriendelijke en klantgerichte houding en gedrag aanmeten! In het kader van een creatieve denkstijl is de woordspeling aanmeten gepast in de blog suit yourself.

Het valt mij in die gesprekken op dat de volgende uitspraak steeds vaker gezegd wordt.

Ik citeer ‘Ik moet vandaag werken en dan moet ik weer mijn vriendelijk gezicht tevoorschijn toveren!’

Dit komt je vast herkenbaar voor en daar komt bij; wij kennen allemaal weleens van die momenten.

Ikzelf ben positief en gemotiveerd ingesteld en noem dit soort van uitingen een typisch geval van ‘jammer!’ Ik bedoel te zeggen, dat iemand met een dergelijk gevoel zijn of haar werkdag moet gaan beginnen?!

Trouwens mijn voorkeur gaat uit naar de positieve benadering in het einde van deze bovenstaande zin: zijn of haar werkdag mag gaan beginnen maar dat terzijde.

Het is in mijn optiek een gemiste kans. Zeker in de eerste plaats voor jezelf en je werkgever, collega’s en last but not least de klant! Je gaat toch hopelijk met plezier naar je werk? Onbewust straal je uit hoe jij je voelt!

Dat ‘pak op maat’ dat suits you is zoals gezegd de buitenkant. Belangrijk en beter is het jezelf te focussen op de binnenkant onder ‘het jasje’. Het liefst dit op een zodanige wijze te manipuleren naar een positieve mindset (emotie). Zet in op zelf motivatie zodat je het zogenaamde, comfortabele ‘het lekker in je vel zitten’ gevoel eigen kunt maken.

Ik zie jou denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Dat is een feit en ik zal dit zeker niet tegenspreken. Ik ben mij er terdege van bewust dat niet iedereen ermee bekend is op welke wijze men zichzelf kan motiveren, laat staan de zaken van een positieve kant te bekijken.

Ik gun jou een gemotiveerde en inspirerende werkomgeving. Temeer omdat er in de huidige maatschappij steeds meer geëist en verwacht wordt van de werkenden onder ons. Het is nu eenmaal aan de orde van de dag -betreft het bedrijfsmatig aspect- dat er continu op handen zijnde nieuwe ontwikkelingen zijn. ‘Go with the flow’ is een veel gebruikte uitspraak en moet een relaxed gevoel meegeven en wat mij betreft het liefst in een goede balans tijdens het werk en in een privé-gerelateerde situatie.

Wat houdt mij tegen om enkele suit yourself tips met jou te gaan delen?

NIETS!

 pin 2 Begin de dag ‘s morgens op te staan met een open mind  i.p.v. de bekende oogkleppen voor te hebben.

 pin 2 Vandaag sta jij open voor zaken die spontaan op je weg komen i.p.v. te denken, zaken die op mij afkomen.

 pin 2  Motiveer jezelf door creatief  te zijn in je denkwijze.

 pin 2 Trigger je mind door positief  te denken bijvoorbeeld; hoe de zaken ook anders aangepakt  kunnen worden i.p.v. te denken in problemen.

 pin 2 Heb je passie  voor het werk dat je doet? Dit straal je uit  in jouw houding en gedrag.

 pin 2 Een open blik is en werkt drempelverlagend  naar andere mensen, i.p.v. het (onbewust) afstand creëren.

 pin 2 Blijft het lastig de knop om te zetten? Bedenk dan dat je die ‘knop’ omzet in de eerst plaats voor jezelf!.

 pin 2 Wees je bewust van verbaal en Non- verbaal gedrag ( lichaamshouding, gebaren en mimiek van een persoon).

Wie worden er beter van?  JIJ in de eerste plaats en je werkgever, collega’s en de klant!

Werk aan je motivatie dat is altijd winst!

Heb ik een punt gemaakt?

Quote: The suit fits ‘Wanneer je lekker in je vel zit onder het jasje’  Suit Yourself

Met vriendelijke groet,

Annemarie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *