Van RELAXMODUS naar WERKMODUS

De vakantieperiode is voor de meeste werkenden onder ons voorbij en dat betekent het gaan omschakelen van een relaxmodus naar een werkmodus.

Natuurlijk, wie wil nu niet dat vakantiegevoel vasthouden? Ik wel en erover dromen mag altijd.

Ik bedoel te zeggen, het is in de eerste plaats toch een prettige gedachte dat je naar die welverdiende vakantie toe mag werken.

Eindelijk is het zover, niets moet, relaxen mag en je deelt je eigen tijd in. Niemand die zegt wat te doen!

Daar is een vakantie voor bedoeld. De boel laten bezinken, het tot jezelf komen en de zaken waar je tijdens je drukke bestaan niet altijd aan toe komt, nu wel de aandacht kunnen geven.

Afgelopen september was ik samen met mijn man in Malta, een prachtig eiland in de middellandse zee, dicht gelegen bij Sicilië en Tunesië. Een Engelse kolonie met een gemengde cultuur van Arabische en Italiaanse mediterrane invloeden.

 

20160910_091816         20160910_114740

 

De highlights hebben we gezien, zoals het maken van een cruise langs het eiland Malta met al zijn mooie baaien, het aandoen van de Bleu lagoon en daar heerlijk te hebben gezwommen en gesnorkeld, de veerboot pakken naar Gozo, een nabijgelegen eiland dat nog traditioneler is dan Malta, met zijn heerlijke eettentjes aan de haven. Het gebruik maken van de, hop on en hop off bus, waardoor we het eiland Gozo optimaal hebben kunnen bekijken.

Malta heeft ook steden zoals Valletta (hoofdstad Malta) en Sliema (opstapplaats cruise) waar het in mijn ervaring lijkt op de hectiek van Amsterdam. Veel druk en links rijdend verkeer en ik kan zeggen, dat is even wennen.

Een meer rustige maar mooie stad is Rabat Mdina.

Mdina, betekent officieel ‘de stad omringd door muren’ en wordt ook genoemd als zijnde de’ stille stad’.

De stad deed zijn naam eer aan. Het is of je in een andere tijd leeft. Opmerkelijk was, dat zelfs ondanks de drukte, de toeristen zich aanpasten aan de rust die er heerste binnen de stad.

Kortom Malta is fantastisch en een echte aanrader voor levensgenieters.

Na het mogen genieten van een vakantie waarin je je ‘zinnen’ hebt kunnen verzetten, geeft dit naar mijn mening, mensen een energiek gevoel en laat de ‘stress’ even voor wat het is.

De relaxmodus

Tijdens de vakantie zit je in de relaxmodus en kan je inspiratie opdoen door alle nieuwe indrukken die voorbijkomen. Om dit vast te blijven houden, of het vakantie is of niet, is dit voor veel mensen een opgave omdat er opnieuw van alles geëist wordt tijdens het werk. Het vasthouden van de relaxmodus lijkt tijdens de vakantie een stuk eenvoudiger.

Dit komt doordat je tijdens de vakantie bepaalde zaken los kunt laten omdat je afstand neemt van datgene wat je normaal gewend bent te doen. En dat is nu juist het ‘omdenk moment’ (bewustwording mindset), waar je tijdens het ‘prettig werken’ je aandacht op mag gaan vestigen. Dit zorgt ervoor dat de stress langer wegblijft in plaats van dat het maar even weg blijft.

De werkmodus

Dan is het weer tijd om na die heerlijke, relaxte weken het normale leventje weer op te pakken om met ‘frisse’ zin er weer tegenaan te gaan.

Bekijk de mind triggers hieronder en gebruik ze tijdens het ‘prettig werken’.

 

Mindset triggers.

Motiveer je eigen ik mindset door rust te creëren door niet alles te willen doen, je schept daardoor dan ook geen verwachtingspatroon naar anderen.

Maak bepaalde zaken of teveel aan taken bespreekbaar wanneer je het gevoel hebt dat er tijdens je werk te veel ‘druk’ wordt opgelegd.

Speel creatief in op bepaalde situaties, zie een probleem als een mogelijkheid om het te accepteren en buig dit om naar het positief denken.

Vraag aan je collega’s hoe zij bepaalde zaken aanpakken en hoe zij er mee omgaan.

Geef complimenten, wat jezelf geeft, krijg je in de meeste gevallen terug.

 

‘Zet in op de relaxmodus tijdens het werk.’

 

Met relaxte groet,

Annemarie

 

 

 

 

 

l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *